Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Liderii coaliției din București negociază votarea bugetului PMB / Nicușor Dan: Am încredere că interesele bucureștenilor și rațiunea vor avea întâietate

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 5 mai 2021

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, are programat, miercuri seară, un dialog cu liderii locali ai PNL, USR PLUS și PMP, partide ce formează coaliția din Consiliul General, în vederea votării bugetului primăriei pentru anul 2021. 

La negocieri vor participa Vlad Voiculescu, Cosmin Smighelschi, Horia Tomescu (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Diana Mardarovici (PNL), Sebastian Moise și Andrei Ionescu (PMP).

Consilierii USR PLUS s-au opus propunerii de buget înaintate de Nicușor Dan, motivând că veniturile prognozate sunt supraevaluate, însă în spatele acestei decizii stă de fapt dorința acestora ca viceprimarul USR PLUS Horia Tomescu să primească drept de semnătură pentru gestionarea spitalelor aflate în subordinea ASSMB.

CITEȘTE ȘI: Ana Ciceală, consilier general USR PLUS, despre bugetul propus de Nicușor Dan: Sunt mulțumită cu răspunsurile legate de venituri

Nicușor Dan nu vrea să negocieze cedarea dreptului de semnătură în privința spitalelor

Primarul general a lăsat să se înțeleagă că nu va fi de acord să negocieze oferirea dreptului de semnătură către Horia Tomescu în schimbul susținerii bugetului de către consilierii formațiunii.

„Am agreat pentru astăzi la ora 19.00 un nou dialog cu liderii Coaliției din București, pentru finalizarea, cât mai urgent, a votului pe buget.
Am încredere că interesele bucureștenilor și rațiunea vor avea întâietate. Vom discuta strict de buget. Nu avem foarte multe variante la dispoziție. Trebuie să reparăm din mers un buget construit ani de zile în mod voit eronat, iar asta se face cu inteligență și cu tact, fără a afecta funcționarea serviciilor publice”, a transmis Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Context

Consiliul General a respins, miercuri, proiectul de buget pentru anul 2021 propus de primarul Nicușor Dan.

În proiectul de bugetului general centralizat, ce cuprinde fondurile europene și veniturile companiilor din subordine, venituri totale sunt prognozate la 9,59 miliarde de lei iar cheltuieli la 9,64 miliarde de lei. Bugetul local propus este de 6,9 miliarde de lei, din care veniturile sunt de 5,4 miliarde de lei.

Proiectul de buget poate fi consultat aici

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *