Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Hidroxiclorochina și clorochina, ineficiente în tratamentul pentru coronavirus. Autoritatea medicamentelor din SUA interzice folosirea acestor medicamente

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 iunie 2020 Etichete: , ,

Utilizarea hidroxiclorochinei, medicamentul intens promovat de președintele Donald Trump ca fiind util în tratamentul pentru coronavirus, va fi interzisă. Administrația Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite (FDA) va retrage autorizația medicamentelor hidroxiclorochină și clorochină ca tratament de urgență pentru pacienții COVID-19.

Conform FDA, citat de CNN, aceste medicamente îndeplinesc „criteriile statutare” pentru a fi folosite și nu sunt eficiente în tratamentul pentru COVID-19.

„FDA a concluzionat că, bazat pe aceste informații, nu mai este rezonabil să credem că formulațiile hidroxiclorochină și clorochină sunt eficiente în tratarea COVID-19, dar nici beneficiile acestor medicamente sunt mai mare decât riscurile potențiale și cunoscute”, se arată în comunicatul instituției.

Hidroxiclorochina este un medicament anti-malarie. Utilizarea clorochinei ca tratament pentru COVID-19 a fost interzisă și de autoritățile franceze.

sursa foto: The Conversation

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com