Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ana Ciceală, consilier general USR PLUS, despre bugetul propus de Nicușor Dan: Sunt mulțumită cu răspunsurile legate de venituri

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 28 aprilie 2021

Consiliul General a respins, miercuri, proiectul de buget pentru anul 2021, USR PLUS fiind împotriva inițiativei lui Nicușor Dan. În acest context, consiliera USR PLUS Ana Ciceală a declarat pentru Mainnews.ro că, din punctul său de vedere, primarul general a oferit răspunsuri mulțumitoare în legătură cu capitolul venituri, unul dintre punctele care a divizat coaliția.

„Este datoria executivului și a primarului să le fundamenteze. Mi s-a răspuns la întrebările pe care le-am pus când am avut ședința cu primarul general. Bănuiesc că unii colegi consideră că nu s-a răspuns suficient, având în vedere votul lor de astăzi. Eu sunt mulțumită cu răspunsurile privind veniturile”, a declarat Ana Ciceală, pentru Mainnews.ro.

Negociere politică, cheia ieșirii din impas

În opinia Anei Ciceală, ieșirea din actualul blocaj se poate realiza doar în urma unor negocieri purtate în interiorul majorității din Consiliu.

„Cred că e nevoie de o negociere politică. Aștept conducerea USR PLUS cu un punct de vedere în această privință. Sper că se va rezolva cât mai repede situația aceasta nefericită. Am încredere că colegii mei, colegii de la PNL și primarul general vor trata cu responsabilitate aceste discuții și vom ajunge foarte repede la un consens. Sunt absolut convinsă că ‘noul București’ este susținut de toți consilierii din actuala majoritate. Este o mică întârziere, însă sper că se va rezolva prin consens”, a conchis Ana Ciceală.

Context

Consiliul General a respins, miercuri, proiectul de buget pentru anul 2021 propus de primarul Nicușor Dan. Așa cum au anunțat înaintea ședinței, consilierii USR PLUS nu au susținut proiectul, fiind nemulțumiți că viceprimarul Horia Tomescu nu a primit drept de semnătură în privința gestionării sistemului de sănătate. În plus, aceștia susțin că veniturile prognozate în propunerea de buget sunt supraestimate și acuză faptul că nu au fost consultați.

În proiectul de bugetului general centralizat, ce cuprinde fondurile europene și veniturile companiilor din subordine, venituri totale sunt prognozate la 9,59 miliarde de lei iar cheltuieli la 9,64 miliarde de lei. Bugetul local propus este de 6,9 miliarde de lei, din care veniturile sunt de 5,4 miliarde de lei.

Proiectul de buget poate fi consultat aici

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *