Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Licitația pentru pentru lotul din A3 care cuprinde tunelul Meseș, anulată de CNAIR / O altă procedură, lansată în SICAP

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 ianuarie 2023 Etichete: ,

După mai bine doi ani pierduți în proceduri birocratice, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anulat joi, 26 ianuarie, licitația pentru proiectarea și execuția lotului Poarta Sălajului – Nușfalău (41 km), care cuprinde tunelul Meseș, din Autostrada Transilvania. Documentația pentru o altă procedură de achiziție a fost încărcată în sistemul pentru achiziții publice (SICAP).

Decizia a fost necesară deoarece, în tot acest timp, prețurile la materialele de construcții au crescut exploziv, așa încât niciun constructor nu s-ar fi putut încadra în estimarea de preț inițială – 3,92 miliarde lei fără TVA.

Proiectul include numeroase lucrări de artă printre care 65 de viaducte, poduri și pasaje pe și peste autostradă, în lungime totală de aproximativ 13 km. Tunelul Meseș are două galerii cu două benzi de circulație pe sens, în lungime de 2,89 km.

Durata de proiectare și execuție a contractului este de 78 luni, din care 18 luni pentru etapa de proiectare și 60 luni pentru etapa de execuție a lucrărilor.

Comentarii