Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Liberalii, după consultările cu Klaus Iohannis: Guvern de centru-dreapta, cu posibilii parteneri USR-PLUS, UDMR şi minorităţi

By Andreea Traicu , in Politic , at 14 decembrie 2020

Ludovic Orban a anunțat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni, că delegația PNL i-a prezentat președintelui României propunerea de premier în persoana lui Florin Cîțu, cu USR-PLUS, UDMR și minoritățile drept  „posibili” parteneri de guvernare. Liderul liberalilor a admis că negocierile cu USR-PLUS sunt blocate de disputarea postului de președinte al Camerei Deputaților.

„PNL române consecvent acțiunii sale politice și angajamentelor asumate în campanie, rămâne dedicat obiectivului de a forma un guvern de centru dreapta. (..) I-am prezentat președintelui mandatul acordat de biroului politic național și anume guvern de centru dreapta cu posibili parteneri USR-PLU, UDMR și minoritățile. (..) I-am prezentat propunerea noastră de premier în persoana d-lui Cîțu și, o a doua componenta, ca președinția Camerei Deputaților să revină PNL. (..) L-am informat de evoluția discuțiilor de până în prezent cu posibilii parteneri șidorința noastră de a continua aceste negocieri. Echipele de negociere se desfășoară pe palier politic, parlamentar și pe cel privind programul de guvernare. Sunt puncte unde sunt diferențe de opinie, însă avem deschiderea de a continua aceste negocieri. (..) Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD”, a declarat preşedintele PNL.

Întrebat dacă este dispus să renunțe la șefia Camerei Deputaților în favoarea lui Dan Barna, pentru deblocarea negocierilor, Orban a spus: „Vom căuta ceea ce ne unește, ce poate fi susținut de toate formațiunile și ce consideram că e bine pentru România”.

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *