Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Camera Deputaților, rămasă fără președinte. Plenul a aprobat demisia lui Ludovic Orban / Florin Roman a preluat interimatul

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 18 octombrie 2021

UPDATE Florin Roman a preluat interimatul la șefia Camerei Deputaților pentru o perioadă de 2 săptămâni.

Știrea inițială

Deputații au aprobat luni, 18 octombrie, demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Biroul Permanent al Camerei urmează să se întrunească într-o ședință pentru a decide ce vicepreședinte îi va lua locul, ca interimar, fostului lider PNL.

Proiectul de hotărâre pentru vacantarea poziției de președinte al Camerei Deputaților a fost adoptat cu 256 de voturi „pentru” și 26 de voturi „contra”.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților, care are 12 membri (4 de la PSD, 3 de la PNL, 2 de la USR, unul de la AUR, unul de la UDMR și unul de la minoritățile naționale) s-a reunit într-o ședință ce are ca prim punct pe ordinea de zi următorul lucru:

Stabilirea vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor care va asigura interimatul funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, potrivit ordinii de zi a Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Camera Deputaților are 4 vicepreședinți: Alexandru Rafila și Sorin Grindeanu, din partea PSD, Florin Roman de la PNL și Cristina Prună, de la USR.

PNL a anunțat încă de săptămâna trecută că îl va susține pe Florin Roman să preia conducerea interimară a Camerei Deputaților, dar intenția liberalilor se poate lovi de deciziile PSD.

Potrivit unor surse Main News, USR votat propunerea PNL, doar pentru a asigura interimatul pe o perioadă de 2 săptămâni.

Demisie anunțată

Ludovic Orban a anunțat în data de 25 septembrie, când a avut loc Congresul PNL în care Florin Cîțu a câștigat președinția partidului, că va demisiona din fruntea Camerei Deputaților.

El a explicat apoi, în 26 septembrie, că își va depune demisia la premierul acum interimar Florin Cîțu, pentru ca acesta să o depună la Camera Deputaților când consideră oportun.

Fostul șef al PNL și-a depus miercuri, 13 octombrie, demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Motivul principal este legat de faptul că nu mai pot să fiu părtaș cu decizii luate de o conducere instalată cu forța în fruntea PNL, decizii care nu au legătură cu angajamentele făcute de PNL în campania electorală pentru alegerile parlamentare”, își argumenta Ludovic Orban decizia.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *