Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Lia Savonea nu a transmis președintelui hotărârea de demisie a Danei Gîrbovan: Consiliul urmează să discute retragerea actului

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 29 august 2019 Etichete: , ,

Cererea judecătoarei Dana Gârbovan de retragere a demisiei din magistratură a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii, urmând a se lua în discuţie la o şedinţă ulterioară. Pe de altă parte, potrivit Biroului de Presă al CSM, hotărârea Secției pentru Judecători prin care s-a luat act de demisia Danei Gîrbovan nu a fost transmis Administrației Prezidențiale. 

Hotărârea prin care s-a luat act de demisia Danei Gîrbovan nu a fost trimisă preşedintelui

„Hotatarea Secției se motiveaza in 20 de zile de la data sedintei”, este justificarea oficială a CSM.

Președintele României, Klaus Iohannis, a respins propunerea Danei Gîrbovan pentru ministrul Justiției, după ce, aceasta a demisionat din magistratură.

„Resping propunerea pentru ministrul Justiției. Nu voi tolera să fie ignorat votul dat în 26 mai, când s-a blocat prin votul românilor programul PSD și ALDE de a destructura justiția, de a opri lupta anticorupție și de a baroniza total România. PSD și ALDE sunt vinovate pentru dezastrul actual, pentru politizarea instituțiilor și nu voi tolera propuneri care sunt total împotriva valorilor democratice în care cred majoritatea românilor și în care cred și eu”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului nu a putut lua act de demisie, întrucât aceasta nu a ajuns la Administraţia Prezidenţială. Surse din magistratură susţin că prin netrimiterea documentului s-a asigurat menţinerea Danei Gîrbovan în magistratură în cazul respingerii de către preşedinte.

Judecătoarea Dana Gîrbovan a anunțat, miercuri, că își retrage demisia din magistratură, în contextul în care președintele României nu a acceptat să o numească în funcția de ministru al Justiției.

Judecătorii din CSM îl acuză pe Klaus Iohannis de încălcarea independenţei Justiţiei/ Trei magistrați se delimitează

Secția pentru Judecători a CSM îl critică pe Klaus Iohannis pentru modul în care a motivat respingerea Danei Gîrbovan pentru funcția de ministru al Justiției, menționând că afirmațiile președintelui încalcă în mod grav independența și prestigiul justiției. Mai mult, judecătorii CSM consideră că programul prezentat de Gîrbovan ar fi contribuit la îmbunătățirea condițiilor din justiție. Trei dintre magistrații din Secție nu își asuma comunicatul transmis de Consiliu. Este vorba despre Bogdan Mateescu, Andreea Chiș și Mihai Bălan.

Este condamnabil că disputele politice au fost considerate mai importante decât dezvoltarea unui sistem de justiție mai bun în folosul cetățeanului”, spun judecătorii.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 25948 more Information to that Topic: mainnews.ro/lia-savonea-nu-a-transmis-presedintelui-hotararea-de-demisie-a-danei-girbovan-consiliul-urmeaza-sa-discute-retragerea-actului/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/lia-savonea-nu-a-transmis-presedintelui-hotararea-de-demisie-a-danei-girbovan-consiliul-urmeaza-sa-discute-retragerea-actului/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/lia-savonea-nu-a-transmis-presedintelui-hotararea-de-demisie-a-danei-girbovan-consiliul-urmeaza-sa-discute-retragerea-actului/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *