Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Legea fugarilor, adoptată de Senat. Condamnații au 7 zile la dispoziție pentru a se preda, altfel vor fi pedepsiți și pentru evadare

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 23 octombrie 2023 Etichete:

Senatul a adoptat luni, 23 octombrie, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege  „prin care persoanele condamnate la pedeapsa detențiunii pe viață sau la închisoare și care nu se predau autorităților în termen de 7 zile vor fi pedepsite și pentru infracțiunea de «evadare», a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, într-o postare pe Facebook. Proiectul merge în camera deputaților. 

„Este nevoie de această lege, pentru a combate comportamentul «fugarilor», care nu e de ieri, de azi! Altfel, s-ar putea greșit interpreta că statul acceptă tacit sustragerea unora de la executarea pedepsei definitive”, a transmis Alina Gorghiu.

Italia a devenit în ultimii ani un adevărat paradis pentru marii infractori condamnați la închisoare în România. Beneficiind de legislația laxă din Cizma, zeci de astfel de persoane și-au găsit acolo refugiul, departe de procurorii români.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, fostul acționar al clubului Dinamo, Dragoș Săvulescu, fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene și Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, sunt doar câțiva dintre infractorii care se sustrag de pușcărie în Italia.

CITEȘTE ȘI: A fost emis un nou mandat european de arestare pe numele lui Mario Iorgulescu. Explicațiile ministrei Justiției

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii