Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Laura Codruța Kovesi cere ridicarea imunității a două eurodeputate din Grecia, între care și Eva Kaili

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 15 decembrie 2022

Procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi, a solicitat ridicarea imunității diplomatice a vicepreședintelui Parlamentului European, Eva Kaili, și a eurodeputatei Maria Spyraki, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului European (EPPO) remis joi, 15 decembrie. 

Eva Kaili se află în arest în cadrul anchetei anticorupţie ce vizează instituţia europeană, asupra căreia Qatarul ar fi încercat să-şi exercite influenţa.

Șefa EPPO a solicitat ridicarea imunității diplomatice a celor două eurodeputate într-o altă cauză, în care sunt acuzate de fraudă cu indemnizația de parlamentar.

Pe baza unui raport de investigație primit de la Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), există o suspiciune de fraudă în detrimentul bugetului UE, în legătură cu gestionarea indemnizației parlamentare și, în special, cu privire la remunerarea asistenților parlamentari acreditați”, arată sursa citată.

Vicepreşedintele Parlamentului European, Eva Kaili, a fost reţinut în seara zilei de vineri, 9 decembrie, la Bruxelles, sub acuzaţii de corupţie, alături de alte patru persoane, după ce Qatarul le-ar fi oferit mari sume de bani şi cadouri generoase pentru a influenţa decizii politice şi economice ale Parlamentului European.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW