Saturday, December 5, 2020
Jurnalism corect


Sfaturile medicului care a reușit cele mai multe vindecări de Covid-19 pentru perioada de după 15 mai/ Ce le recomandă românilor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 14 mai 2020 Etichete: , , ,

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, cel care a reușit să vindece cei mai mulți pacienți infectați cu Covid-19, le transmite românilor că relaxarea anunțată de autorități nu înseamnă și sfârșitul pandemiei, recomandând oamenilor, mai ales celor care prezintă vulnerabilități, să respecte în continuare normele de igienă și de distanțare socială.

„Odată cu măsurile de relaxare trebuie să nu uităm că totuși suntem într-o pandemie, și suntem încă într-o fază de platou, care poate fi în continuare în scădere, dacă respectăm cu strictețe regulile, sau poate să crească.

Consider că în acest moment soluția este individuală. Persoanele cu risc trebuie în continuare să fie mult mai precaute și trebuie să respecte cu mai multă strictețe regulile. Deja ne-am obișnuit să purtăm mască în locuri aglomerate și să ținem distanța de un metru și jumătate, lucruri pe care trebuie să le continuăm să le facem, indiferent că numărul de cazuri crește sau scade. Igiena mâinilor, spălatul pe mâini neapărat când ajungem acasă, înainte de a mânca, igiena hainelor. Toate regulile pe care noi le-am învățat trebuie să le respectăm în continuare. Diferența va fi de libertate de deplasare și de activitățile pe care le putem face”, a declarat doctorul Virgil Musta pentru Tion.ro.

Musta le recomandă persoanelor în vârstă să nu meargă în locuri aglomerate și să nu „stea la povești” în parcuri.

„Aș recomanda ca persoanele cu risc să nu frecventeze zonele aglomerate, să evite mersul cu mijloacele de transport în comun – acolo riscul de contaminare este mare. Pe cât putem, dacă ne deplasăm pe distanțe scurte, să mergem pe jos. În aerul liber riscul de contaminare este mai mic. Putem frecventa parcurile, dar să nu ne întâlnim și să stăm la povești”, a mai spus Virgil Musta.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW