Monday, October 25, 2021
Jurnalism corect


Reprezentantul României la OMS: În lipsa altor măsuri, e posibil ca până la sfârsitul lunii decembrie să ajungem la 10.000 de cazuri pe zi

By Andreea Traicu , in Stirile zilei , at 31 octombrie 2020 Etichete: , ,

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, susține că, în lipsa altor măsuri, până la sfârșitul lunii decembrie, în România, s-ar putea înregistra în jur de 10.000 de cazuri de coronavirus pe zi.

„Procesul acesta nu s-a oprit și probabil până spre sfârșitul lunii decembrie, în lipsa altor măsuri – pentru că ne-am apropiat de o limită a măsurilor de un anumit tip, cele care sunt mai puțin restrictive – cred că numărul de cazuri la sfârșitul acestei luni va înregistra un număr cu cinci cifre, adică o să fie cel puțin 10.000 de cazuri pe zi. (…) La numărul acesta de cazuri, capacitatea de la terapie intensivă este, sigur, depășită, iar asta are consecință directă în ceea ce privește mortalitatea”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Alexandru Rafila susține că studiile recente arată că nu copiii sunt principala sursă de transmitere a virusului, menționând că școlile ar trebui să rămână deschise chiar dacă s-ar lua alte măsuri mai dure de diminuare a răspândirii bolii.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW