Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Kremlinul susține că Ucraina a folosit rachete din Vest pentru a distruge podul din regiunea Kursk

By Preda Maria , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 17 august 2024 Etichete:

Ministerul Rus de Externe a declarat că Ucraina a utilizat rachete occidentale pentru a distruge podul de peste râul Seym în regiunea Kursk, omorând voluntari care evacuau civilii, notează Reuters.

„Pentru prima dată, regiunea Kursk a fost lovită de lansatoare de rachete de fabricație occidentală, probabil HIMARS americane”, a declarat Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, vineri seară, pe Telegram.

„Ca urmare a atacului asupra podului peste râul Seym din districtul Glushkovo, acesta a fost complet distrus, iar voluntarii care ajutau populația civilă evacuată au fost uciși”, a mai adăugat Zakharova, conform sursei citate.

Oleksandr Syrskyi, șeful armatei ucrainene, a declarat vineri că forțele armate din Kiev avansează între 1 și 3 kilometri în unele zone din regiunea Kursk, la 11 zile de la începerea incursiunii în Rusia.

Rusia a acuzat Occidentul să sprijină și încurajează prima ofensivă terestră a Ucrainei pe teritoriul rus, însă a declarat că „invazia teroristă” a Kievului nu va schimba cursul războiului.

SUA consideră incursiunea surpriză a Ucrainei în Rusia o „măsură de protecție” care validează utilizarea armamentului american, au declarat oficiali de la Washington.

Sursă foto: TASS

 

Comentarii