Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Kremlinul este „îngrijorat” de exploziile din Transnistria / Peskov: Urmărim îndeaproape evoluția situației

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 26 aprilie 2022

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a transmis că situația din republica separatistă Transnistria, unde, în ultimele 48 de ore, au avut loc mai multe explozii, este „îngrijorătoare” și că Federația Rusă urmărește îndeaproape evoluția evenimentelor, relatează agenția rusă Interfax.

Urmărim îndeaproape evoluția situației în regiune. Cu siguranță, știrile care vin de acolo provoacă îngrijorare”, a declarat marți, 26 aprilie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că Vladimir Putin nu are în plan nicio discuție cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Context

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat Consiliul Suprem de Securitate, după exploziile care au avut loc în ultimele 2 zile în Transnistria, regiune controlată de separatiștii pro-ruși.

Două antene de comunicații din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea Transnistria, au explodat în dimineața zilei de marți, la o zi după ce un alt atac a avut loc la așa-zisul Minister al Securității de la Tiraspol, relatează Deschide.md.

Prima explozie a avut loc la ora 6:40, iar cea de-a doua la 25 de minute după. Potrivit așa-ziselor autorități din regiune, nu au fost raportate victime.

Cele două explozii de marți vin la o zi după ce așa-zisul Minister al Securității din Tiraspol a fost ținta unui atac cu lansator de grenade, după cum au anunțat reprezentanți ai separatiștilor din Transnistria.

Liderul separatiştilor pro-ruşi din Doneţk, Denis Puşilin, susține că Armata rusă se va îndrepta către regiunea transnistreană, după ce va ocupa în întregime regiunea Donețk.

În același timp, Leonid Kalaşnikov, preşedintele Comisiei pentru problemele CSI, a catalogat evenimentele drept o provocare pentru a atrage Rusia în operațiuni militare în regiune

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Planurile Kremlinului pentru Transnistria / Pușilin: Este necesară începerea următoarei etape a operațiunii 

Sursă foto: CNN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *