Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


Alexandru Rafila, despre situația epidemiei: Numărul de cazuri în terapie intensivă și decesele vor crește în perioada următoare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 august 2020 Etichete: , ,

Odată cu creșterea numărului de cazuri de COVID-19 raportate zilnic pe cale de consecință va crește numărul de persoane internate la Terapie Intensivă și cel al deceselor, consideră medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

„Este o creștere evidentă, dar nu este o creștere rapidă. Este o creștere lentă a numărului de cazuri. Sunt convins că dacă am face o curbă o să vedem că în această curbă are în continuare un caracter crescător, dar cred că numărul de cazuri în terapie intensivă și decesele vor crește în perioada următoare, pentru că acestea urmează unei acumulări mari de cazuri noi. Am avut peste 1.000 de cazuri noi zilnic în ultimele două săptămâni și consecința acestei acumulări de cazuri numeroase va fi, după un anumit interval, creșterea numărului de decese și numărului de cazuri în secțiile de terapie intensivă. Putem discuta și de variații zilnice foarte mici, dar îngrijorarea se îndreaptă către terapie intensivă,” a declarat Alexandru Rafila, într-o intervenție la Digi24.

Vineri autoritățile au anunțat un nou record negativ în privința noilor cazuri de COVID-19 și deceselor înregistrate în rândul pacienților care au contactat această boală. Au fost înregistrate 1.378 de noi îmbolnăviri, în timp ce 50 de persoane și-au pierdut viața. De asemenea, 446 de pacienți se află internați în stare gravă în secțiile ATI din unitățile sanitare. În total, în România au fost înregistrate 59.273 de cazuri și 2.616 de decese.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com