Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Kremlinul contestă corectitudinea alegerilor și referendumului din Republica Moldova

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 21 octombrie 2024 Etichete: , , ,

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că alegerile din Republica Moldova nu au fost desfășurate în mod liber și că rezultatele indică o creștere „dificil de justificat” a sprijinului pentru președinta Maia Sandu și pentru Uniunea Europeană.

Aproape 50,18% dintre votanți au susținut aderarea la UE, conform rezultatelor preliminare prezentate luni, după ce Maia Sandu a denunțat duminică seara „interferențe externe fără precedent” în procesul de vot, relatează Agerpres.

Kremlinul a semnalat „anomalii” în procesul de numărare a voturilor, evidențiind faptul că tabăra pro-UE a preluat un ușor avans luni dimineață, în ciuda faptului că, pe parcursul nopții, majoritatea voturilor era în favoarea taberei „nu”.

Peskov a cerut, de asemenea, dovezi clare pentru „acuzațiile grave” formulate de președinta Maia Sandu, care a susținut că procesul electoral a fost influențat de „grupuri infracționale, ce au acționat în complicitate cu forțe străine ostile” intereselor Republicii Moldova.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW