Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Aproape 150.000 de elevi au participat la a doua probă de la Evaluarea Națională

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 16 iunie 2022

Marți, 16 iunie, s-a desfășurat a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale – Matematică. Aproape 7.000 de absolvenți au absentat, fiind prezenți 148.595 de absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor înscriși pentru susținerea acestei probe, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației. 

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 absolvenți, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) va avea loc vineri, 17 iunie.

„Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, precizează ministerul.

Amintim că rezultatele vor fi anunțate anonimizat, fiind folosite coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite acestora, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW