Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, despre bugetul UE: Rezultatul e până în momentul acesta dezamăgitor. Nu s-au făcut progrese

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 21 februarie 2020 Etichete: , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, la Bruxelles, că până în momentul acesta rezultatul negocierilor pentru bugetul UE este dezamăgitor. Șeful statului susține că nu s-au făcut progrese și că va fi necesar cel puțin încă un summit.

„Rezultatul e până în momentul acesta dezamăgitor, nu pot să spun că s-au făcut progrese, pozițiile nu s-au ameliorat. Încercăm astăzi să vedem dacă putem să obținem un progres în aceste negocieri. Majoritatea dintre noi sunt destul de sceptici”, a precizat președintele.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că atât președintele Consiliului European, Charles Michel, cât și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au fost deschiși propunerilor, dar „până nu există unanimitate pe buget, nu avem buget, avem doar propuneri și discuții”.

„Tehnic ceea ce avem în față, propunerea, nu se pot face multe modificări. Dacă nu ne înțelegem pe această propunere, ea trebuie uitată și venit cu altă propunere. Procesul s-ar putea să fie unul destul de lung”, a adăugat președintele.

Președintele Iohannis consideră că va fi necesar „cel puțin încă un summit”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW