Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Peste 100 de ţări cer investigarea originilor Covid-19 şi a modului în care China a gestionat epidemia

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 mai 2020 Etichete: , , , ,

Un număr de 100 de ţări au aprobat demararea unei investigaţii asupra originilor coronavirusului și a modului în care statul chinez a gestionat epidemia.

Cele 100 de țări vor susţine o rezoluţie la viitoarea Adunare Mondială a Sănătăţii prin care se va începe o investigaţie internaţională independentă în ceea ce priveşte originile coronavirusului şi felul în care s-a răspândit acesta.

Rezoluția a fost redactată de Uniunea Europeană în urma unei propuneri făcute de Australia.

La acel moment Beijing-ul a acuzat Australia de „iresponsabilitate” şi de „perturbarea cooperării internaţionale în lupta împotriva pandemiei”.

Rezoluția va fi prezentată, luni, la Geneva, iar prin ea se cere o evaluarea „comprehensivă, imparţială şi independentă” a „gestionării crizei şi răspunsului la pandemie coordonat de OMS”.

Deși China este epicentrul pandemiei, rolul și responsabilitatea țării în răspândirea virusului nu sunt menționate în rezoluție.

„Suntem deschişi, suntem transparenţi, nu avem nimic de ascuns, nu avem nimic de care să ne temem. O investigaţie internaţională şi independentă este binevenită, dar ea trebui să fie organizată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, a declarat, săptămâna trecută, ambasadorul chinez la Londra, Liu Xiaoming, conform CNN.

sursa foto: alfaomega.tv

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW