Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis susține reluare activității în restaurante și teatre

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 august 2020 Etichete: , ,

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că HoReCa și cultura sunt două domenii care ar trebui să-și reînceapă activitatea în condiții de siguranță. Data la care ar putea să se redeschidă teatrele, cinematografele, sălile de spectacol, dar și restaurantele ar fi 1 septembrie.

Președintele României a menționat că își dorește ca zona culturală să-și reînceapă activitatea cu public, dar numai în condiții de siguranță.

Sunt două domenii în care consider că e important să se reia activitatea atât cât se poate şi acolo unde se poate, în condiţii de siguranţă. Primul sector, la care ţin foarte mult, e zona culturală. Teatrele şi cinematografele, sălile de spectacol se vor putea deschide probabil începând cu 1 septembrie, sigur în condiţii speciale de siguranţă, vor fi lăsate locuri libere între spectatorii, toată lumea să poarte mască. Cred că e important ca, acolo unde condiţiile permit, să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură? Cred că e important”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, în condițiile în care vremea nu mai permite statul pe terase, restaurantele ar trebui să fie redeschise, respectând normele sanitare, numai acolo unde numărul infectărilor de SARS-CoV-2 ar permite acest lucru.

Vremea se răceşte, statul pe terase nu va mai fi posibil la un moment dat. În anumite condiţii restaurantele se pot deschide în interior. De asemenea, în condiţii de siguranţă. Distanţare între mese. Specialiştii vor stabili mâine un prag, o cifră unde e risc de infectare, iar acolo unde va fi depăşit, în plan local se va restricţiona funcţionarea restaurantelor în interior. Deci se vor deschide, dar numai acolo unde e sigur. Cred că aceste două sectoare sunt importante. Cred că după ce am învăţat cum să ne comportăm în pandemie putem să facem acest pas. Evident nu ne întoarcem la normalitate. Funcţionarea se va face în condiţii speciale, cu norme speciale, dar acolo unde e posibil, cred că e bine să se reia funcţionarea”, a precizat Președintele României.

Sursă foto: presidency.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *