Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ziua SUA. Iohannis : Românii își doresc o țară cu un sistem de justiție curat și independent/ Klemm: Angajamentul românilor față de democrație ne inspiră

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 4 iulie 2019 Etichete: ,

Președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă dar și mulți alți oficiali au participat, joi seara, la recepția organizată de Ambasada S.U.A la București, de Ziua Americii.

„De acest #4iulie celebrăm independenţa Americii, dar şi istoria ei. Dedicăm recepţia din această seară momentului memorabil când primul om a ajuns pe Lună”, este mesajul Ambasadei. 

Prezent la recepție, președintele Klaus Iohannis a formulat critici la adresa Guvernului.

„Cu ocazia Zilei Independeței ale SUA este plăcerea mea și privilegiul meu să vă prezint sincere felicitări ale națiunii române. Acum 243 de ani, prin declarația de Independență a părinților fondatori ai SUA au creat un document care înglobează valorile cele mai profunde ale civilizației vestice, inclusiv puterea unui guvern care nu stă într-un indivit sau într-un grup privilegiat. Este dreptul și datoria poporului să îi tragă la răspundere pe cei de la guvernare dacă nu se conformează datoriilor care le-au fost încredințate. Salut faptul că aniversarea de astăzi este clasată și sub semnul misiunii Apollo 11 care la 20 iulie 1969 înfăptuia un vis al întregii omeniri și depășea orice bariere cunoscute până atunci. După o jumătate de secol trebuie remarcată o dată în plus această reușită istoria națiunii americane și a umanității care continuă să fascineze și să inspire.

Recent, cu ocazia alegerilor europarlamentare și a referendumului organizat pe 26 mai, românii au dat un vot covârșitor pro european și în sprijinul consolidării statului de drept respingând populismul anti-european și anti-justiție. Cetățenii români au arătat încă o dată că avem o societate matură și că își doresc o țară puternică și sănătoasă cu un sistem de justiție curat și independent”, a declarat Klaus Iohannis.

Hans Klemm: Angajamentul românilor față de democrație ne inspiră

„Parteneriatul Strategic SUA-România este puternic. America recunoaşte România ca aliat NATO model, care îndeplineşte sau depăşeşte angajamentele asumate faţă de Alianţă investind în apărarea sa, modernizându-şi capacităţile şi contribuind la securitatea regională şi globală. Angajamentul românilor faţă de democraţie, statul de drept şi lupta împotriva corupţiei, demonstrat atât de clar la alegerile din luna mai, ne inspiră. Iar rezultatele economice puternice ale României au transformat-o într-un magnet pentru investiţiile americane. Acum sperăm să extindem legăturile noastre în domenii strategice precum energia şi apărarea”, a spus Hans Klemm.

Foto: Ambasada SUA – facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *