Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, în vizită la unitățile mobile ATI: Virusul nu a intrat în concediu, este în comunitate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 iunie 2020 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat impresionat de unitățile mobile ATI, destinate tratării pacienților infectați cu noul coronavirus. Totodată, șeful statului a atenționat cu privire la privire la pericolul ridicat generat de pandemiei și a îndemnat cetățenii să respecte măsurile de protecție.

Este impresionant ce am văzut astăzi. Aceste patru tiruri care fiecare dintre ele are o funcțiune completă de ATI, cu toată aparatura necesară. Aceste unități vor putea fi folosite acolo unde este nevoie.

Spitalele vor fi gestionate de IGSU. Pe de altă parte, este rezultatul unui parteneriat foarte frumos. Achiziția și dotarea acestor unități mobile de ATI este rezultatul unei colaborări foarte bune între autoritățile statului, mediului privat, fundații, voluntari. Iată că se poate.

Sunt dotări de ultimă oră. Sunt convins că atunci când va fi nevoie de ele vor fi extrem de utile.

Le mulțumesc tuturor celor implicați pentru acest proiect care din punctul meu de vedere este o mare reușită. Le mulțumesc tuturor celor implicați.

Arată un nivel înalt de disponibilitate pentru a se implica în proiecte importante pentru societate și acest lucru mă bucură foarte mult.

Nu pot sa nu menționez pandemia cu ocazia căreia s-a realizat acest proiect. Sunt îngrijorat. 

Fiindcă am văzut în ultimele zile, în fiecare zi, un număr mare de noi pacienți care sunt infectați cu noul virus.

Și astăzi sunt peste 300 de persoane care au fost detectate cu acest virus.

Dragi români, feriți-vă de virus, au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț. Masca vă protejează și protejează pe ceilalți, distanța trebuie păstrată unde se poate.

Guvernul a acționat conform legii, iar dacă cineva din Parlament crede altceva, are dreptul de a cere o verificare constituțională. Măsurile care au rămas în vigoare sunt mai puține decât în prima fază, sunt măsuri absolut importante, este o abordare și utilă și corectă și de bun simț, iar abordarea așa-zisei Opoziții din Parlament mi se pare că se bazează. Ei fac scandal doar de dragul de a face scandal.

Asta cu moțiunea de cenzură sigur, este un instrument al Opoziției, dar să vii cu o moțiune de cenzură sau cu amenințarea unei moțiuni de cenzură într-o situație de epidemie mi se pare pur și simplu greșit și lipsit de fundament. Acuzațiile sunt nefondate. Pentru ce să demiți Guvernul? Fiindcă a luat măsurile care au fost necesare? Fiindcă am reușit să împiedicăm extinderea epidemiei?

Fiindcă au venit cu măsuri de revigorare economică care produc deja rezultate? Mi se pare total lipsit de bun simț politic. Să ne amintim cu toții discuțiile care au fost când acest Guvern a fost instalat și toată lumea a știut că va fi instalat pentru o perioadă scurtă. Toți au zis atunci că votează Guvernul pentru a face bugetul. Ei bine, Guvernul a făcut un buget foarte bun, are o gândire economică sănătoasă și vine cu un program economic foarte bun și solid.

Acum când mai sunt foarte puține luni până la alegeri vine PSD-ul și flutură moțiunea de cenzură doar ca să arate că mai este acolo? Nu mi se pare corect.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *