Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dosarul șpăgilor de la Spiru Haret | Prorectorul a fost reținut pentru 24 de ore

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 19 decembrie 2019 Etichete: , ,

În urma audierilor de miercuri, din dosarul suspiciunilor de fraudă la examenele de licență de la Spiru Haret, procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru 24 de ore a prorectorului universității. Alte șase persoane au mai fost reținute în aceași cauză. 

Procurorii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a șapte persoane, inclusiv pentru prorectorul universității, suspectat că ar fi coordonat întraga activitate infracțională de la Spiru Haret.

Suspecții urmează să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Prorectorul Universității Spiru Haret ar fi coordonat întreaga activitate infracțională. Mai exact, acesta, prin intermediul secretarilor universității, ajungea în posesia grilelor de la evaluările anuale ale studenților, pe care ulterior le dădea, contra-cost, tinerilor, astfel încât aceștia să-și promoveze examenele. Mai mult, în acest fel se acționa și în cazul examenului de licență. Mai multe detalii aici.

Prorectorul, împreună cu 3 secretari universitari, un asistent universitar, 30 de studenți, 15 profesori, 3 decani si prodecani, 2 angajați și alte 12 persoane sunt implicate în dosarul suspiciunilor de fraudă la examenele de licență, conform surselor mainnews.ro.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *