Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Educația este una dintre soluțiile durabile la criza climatică

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis, prezent marți, 8 noiembrie, în Egipt, la cea de-a 27-a Conferință ONU privind Schimbările Climatice (COP 27), a găzduit, alături de premierul Cehiei, Petr Fiala, o dezbatere pe tema „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”.

Agendele noastre sunt încărcate cu multiple crize, care necesită acțiune urgentă și un efort constant pentru a găsi cele mai bune soluții. Faptul că ne aflăm astăzi aici este o dovada clară că lupta împotriva schimbărilor climatice rămâne o prioritate generală. Sunt ferm convins că educația este una dintre soluțiile durabile la criza climatică”, a transmis președintele, în discursul susținut la dezbaterea găzduită alături de Petr Fiala.

Klaus Iohannis a menționat că, pentru a atinge obiectivul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, comportamentul copiilor trebuie modelat de la vârste fragede și a dat ca exemplu măsurile propuse de România: o platformă digitală cu resurse educaționale privind schimbările climatice, o Săptămână Verde în timpul anului școlar și o rețea de școli verzi și o infrastructură educațională sustenabilă.

Tineretul este și va rămâne principalul nostru partener în lupta împotriva schimbărilor climatice. Avem nevoie de energia și creativitatea lor pentru a sprijini eforturile noastre. Conștientizarea cu privire la problemele climatice prin educație și dezvoltarea competențelor i-ar înzestra cu instrumentele adecvate pentru a fi agenți puternici pentru acțiune climatică în societăți”, a adăugat șeful statului.

Președintele a precizat că educația privind schimbările climatice trebuie privită „ca pe o investiție comună în viitorul nostru”.

Pe termen lung, educația și dezvoltarea de competențe pentru economia verde ne vor ajuta să trecem de la conștientizare la acțiune. Pentru aceasta, trebuie să colaborăm îndeaproape cu organizațiile internaționale. Salut prezența, la această masă rotundă, a unor actori europeni și internaționali care au depus deja eforturi în acest sens și care sunt dispuși să clădească pe realizările lor”, a transmis Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Liderul ONU, la Conferința privind Schimbările Climatice: Suntem pe autostrada către Iad și ținem piciorul pe accelerație

Sursă foto: Klaus Iohannis / Twitter

Comentarii