Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis după videoconferința cu șefii de stat și de guvern din UE: Este esențial să prevenim scenariul răspândirii necontrolate a virusului

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 10 martie 2020 Etichete:

Președintele Klaus Iohannis s-a adresat public în urma în urma videoconferinței pe care a susținut-o împreună cu liderii de stat și de guvern din Uniunea Europeană, pe tema gestionării crizei coronavirus. Șeful statului a lăudat intervenția autorităților pentru gestionarea crizei cauzată de coronavirus.

Klaus Iohannis a convocat pentru miercuri, 10 martie, o discuție cu premierul interimar, Ludovic Orban, și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, pentru a stabili modul în care vor fi implementate măsuri de stăvilire a efectelor coronavirus.

„Cu toții suntem de acord  că este absolut necesar să ne coordonam eforturile pentru combaterea efectelor infecției cu coronavirus. Doar prin luarea unor măsuri comune vom reuși sa gestionam aceasta criză. Și, numai împreună vom reuși să prevenim efecte grave asupra economiilor europene. În acest sens și pentru a discuta aceste chestiuni am convocat pentru mâine, la ora 11, o discuție cu premierul și ministrul finanțelor publice.”

Klaus Iohannis a lăudat autoritățile pentru modul în care au gestionat situația de criză, precizând că numărul relativ de persoane infectate se datorează măsurile de prevenție care s-au luat. În același timp, șeful statului a declarat că este absolut necesar să fie evitat scenariul răspândirii necontrolate a coronavirus pe teritoriul României.

„Deși s-au confirmat 29 de cazuri în țara noastră, ele sunt foarte puține comparativ cu alte state europene. Nu avem în acest moment răspândire comunitară a virusului, adică știm care sunt cazurile, unde s-au infectat și monitorizăm persoanele cu care au intrat în contact. Este esențial să facem tot ce este posibil pentru a preveni scenariul răspândirii necontrolate a virusului. Numărul mic de cazuri se datorează măsurilor preventive dar și datorită modului eficient în care au acționat autoritățile române care au arătat că abordează cu maximă responsabilitate această situație. Toate măsurile adoptate, indiferent cât de drastice, sunt pentru a preveni un rău mai mare.”

De asemenea, Klaus Iohannis a făcut un apel către cetățeni la cooperare cu autoritățile și la responsabilitate pentru limitarea răspândirii coronavirus.

„Doar efortul autorităților nu va fi suficient fără cooperarea totală a cetățenilor. Depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele infectării cu coronavirus. Fac apel la responsabilitatea fiecăruia, respectați cu strictețe măsurile luate de guvern și protejați-vă pe dumneavoastră și pe semenii dumneavoastră.” a declarat Klaus Iohannis

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-dupa-videoconferinta-cu-sefii-de-stat-si-de-guvern-din-ue-este-esential-sa-prevenim-scenariul-raspandirii-necontrolate-a-virusului/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 40692 more Info on that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-dupa-videoconferinta-cu-sefii-de-stat-si-de-guvern-din-ue-este-esential-sa-prevenim-scenariul-raspandirii-necontrolate-a-virusului/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *