Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis consideră că remanierea guvernamentală ar fi ”oportună”. Președintele vrea înlocuirea lui Carmen Dan și a lui Teodor Meleșcanu

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 10 iulie 2019 Etichete: , , , , ,

Klaus Iohannis consideră remanierea guvernamentală, anunțată de premierul Dăncilă, ca fiind una „oportună”. Președintele țării se așteaptă ca ministrul de Interne, Carmen Dan, și cel de Externe, Teodor Meleșcanu, să fie schimbați.

Întrebat de jurnaliști dacă consideră oportune schimbările din executiv, Klaus Iohannis a spus: „Cu siguranță sunt oportune și, sincer, mă aștept ca cel puțin cei doi miniștri indicați de mine, interne și externe, să fie schimbați.”

„Nu sunt dispus sa negociez nimic cu PSD, dar evident ca fara mine nu se poate face remaniere, deci astept sa vina cu propunerile”, a completat Iohannis.

Imediat după alegerile parlamentare din 26 mai, Klaus Iohannis a cerut demisia de urgență a miniștrilor de Interne și de Externe. Președintele a dat vina pe Carmen Dan și pe Teodor Meleșcanu pentru proasta organizare din secțiile de vot din diaspora. Președintele a avut o întâlnire cu premierul la Cotroceni în urma căreia s-a stabilit ca Dăncilă să ceară un raport complet de la cele două ministere.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *