Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dosar penal în cazul deputatului exclus din PSD. Anchete in rem pentru viol și act sexual cu un minor – UPDATE

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 4 octombrie 2022 Etichete: , , , ,

UPDATE Parchetul General a transmis marți, 4 octombrie, că s-a sesizat din oficiu și a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de act sexual cu un minor în cazul deputatului ex-PSD Aurel Bălășoiu.

Totodată, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție arată că a fost deschis un al doilea dosar, în baza unei plângeri împotriva fostului social-democrat, care are ca obiect infracțiunea de viol, așa cum Main News a indicat anterior.

Menționăm că în ambele dosare urmărirea penală se desfășoară in rem”, se arată în comunicatul Parchetului General.

Știrea inițială

Parchetul General ar fi deschis un dosar penal pentru viol, în scandalul în care este implicat deputatul ex-PSD Aurel Bălășoiu, potrivit unor surse Main News. Cercetările s-ar desfășura in rem, astfel că nu ar exista niciun inculpat în acest moment.

Așa-numitul „călugar amant” ar fi fost audiat de procurori în cursul zilei trecute, au mai precizat sursele citate.

Deputatul de Argeș Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD în urma unui scandal sexual, potrivit Gândul.ro, care a publicat și prima reacție a social-democratului după ce a aflat decizia partidului.

„PSD nu tolerează în niciun fel încălcarea legii, a demnității umane și a moralei creștine”, au transmis social-democrații.

În imagini, deputatul apare într-o cameră de hotel, în ipostaze compromițătoare, atât în compania unei persoane de sex feminin, cât și a uneia de sex masculin. Potrivit informațiilor din spațiul public, cele două persoane ar fi minore.

Conform sursei citate, Aurel Bălășoiu a negat că a întreținut relații sexuale cu minori, dar a transmis că știe faptul că imaginile care au circulat pe internet au condus la excluderea sa din partid.

„Am văzut și eu, mi s-a transmis astăzi, până astăzi nu am știut, așa că nicio problemă. Voi merge înainte și voi lupta (…) Merg înainte, nicio problemă. M-au exclus, nicio problemă. Măsurile sunt”, a declarat Bălășoiu.

CITEȘTE ȘI: Acuzații aduse Arhiepiscopului Teodosie în scandalul deputatului ex-PSD Bălășoiu / Arhiepiscopia Tomisului solicită dovezi

Sursă foto: Facebook / Aurel Bălășoiu

Comentarii