Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cum comentează Donald Trump tenativa de asasinat care l-a vizat: Ar fi trebuit să fiu mort

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 15 iulie 2024

Fostul președinte american Donald Trump a spus, într-unul dintre primele interviuri după incident, că „ar fi trebuit să fie mort” după tentativa de asasinat de sâmbătă seara. 

„Cel mai incredibil lucru este nu numai că mi-am întors capul, ci și că am făcut-o la momentul potrivit și exact cât trebuia. Ar fi trebuit să fiu mort, nu ar fi trebui să fiu aici”, a declarat Trump pentru Washington Examiner

Trump a descris momentul în care a ridicat privirea către mulțime după ce și-a dat seama că fusese împușcat.

„Energia venită de la oamenii de acolo în acel moment, pur și simplu stăteau acolo. Este greu de descris cum a fost, dar știam că lumea se uită. Știam că istoria va judeca asta și știam că trebuie să le anunț că suntem bine”, a mai spus Trump. 

Vorbind în timp ce se pregătea să se îmbarce într-un zbor către viitoarea Convenție Națională Republicană (RNC) din Milwaukee, Wisconsin, unde se așteaptă să fie confirmat drept candidatul partidului la președinte, Trump a spus că acum are „o șansă de a aduce țara împreună.” El a spus că discursul său va fi acum complet diferit. 

Un spectator a fost ucis în atac, în timp ce alte două persoane au fost grav rănite. Atacatorul, Thomas Matthew Crooks, a fost și el ucis. 

Se știu puține despre motivația lui Crooks, tânărul în vârstă de 20 de ani care a fost ucis la fața locului de către Serviciul Secret. FBI a spus că, deși investigația sugerează că Crooks a acționat singur, va continua să verifice dacă acesta a primit ajutor.

Spectatorul care a fost ucis în atacul de sâmbătă esteCorey Comperatore, un șef de pompieri voluntar în vârstă de 50 de ani, care a murit încercând să-și protejeze familia.

Comentarii