Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Jurnalistul american Tucker Carlson a anunțat că îi va lua un interviu lui Vladimir Putin

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 februarie 2024

Jurnalistul Tucker Carlson, fost realizator la Fox News, a anunțat într-o postare pe X (fosta Twitter) că îl va intervieva pe președintele rus, Vladimir Putin, la Moscova, relatează BBC. Aceasta ar fi primul interviu al liderului de la Kremlin acordat unui jurnalist occidental de la declanșarea invaziei pe scară largă asupra Ucrainei. 

Nu este clar deocamdată când va avea loc interviul, însă Carlson susține că va fi difuzat în direct live și nu va fi editat. Elon Musk, principalul acționar al X, a promis că nu va bloca interviul.

Un susținător al fostului președinte, Donald Trump, Tucker Carlson este bine cunoscut publicului pentru opiniile sale favorabile invaziei asupra Ucrainei, despre care a afirmat că ar fi „un conflict de frontieră”.

El a fost acuzat că a promovat de-a lungul timpului mai multe teorii ale conspirației specifice dezinformării pro-Kremlin, inclusiv că SUA ar fabrica arme chimice în Ucraina, iar anul trecut a fost concediat de la Fox News, principalul post de orientare conservatoare din SUA.

A vizitat recent România

Tucker Carlson s-a aflat anul trecut în România. Imagini cu jurnalistul american au fost publicate de fostul deputat Cozmin Gușă.

„Tucker Carlson incognito la București aseară, poze cu fanii din România! Welcome Tucker! Cei care-au luat masa aseară la Casa di David au avut nemaipomenita surpriză să-l întâlnească pe Tucker Carlson, venit incognito la București, după o vizită la Budapesta. Ne-a laudat mâncarea și cultura, despre care mai știa destule de la tatăl său, un mare fan al României, ce a încercat să ne ajute în alegerile din 2009. Niște prieteni de-ai mei erau prezenți și s-au fotografiat astfel cu vedeta tv nr. 1 a momentului, cel mai bucuros a fost însă tânărul Mathias (foto), ce e mare fan al lui Tucker. Să vedeți acum scenarii despre ‘scopul și durata vizitei’!”, a scris Gușă, pe pagina sa de Facebook.

Comentarii