Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Judecătorul Ionuț Matei s-a pensionat. Klaus Iohannis a semnat decretul / Ce dosare a judecat

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 21 mai 2021

Judecătorul Ionuț Matei se va pensiona de la 1 iunie, potrivit decretului semnat vineri de președintele Klaus Iohannis. Magistratul Înaltei Curți de Casație și Justiție e cel care i-a condamnat, printre alții, pe Paul al României, Elena Udrea sau Adrian Năstase.

Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție a domnului Ionuţ-Mihai Matei – pensionare, la data de 1 iunie 2021”, potrivit Administrației Prezidențiale.

Ce dosare a judecat

Ionuț Matei, fost vicepreședinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), a condamnat la închisoare mai multe personaje influente în spațiul public, printre care Adrian Năstase, Elena Udrea, Gigi Becali sau Dorin Cocoș.

Ultimul dosar important soluționat de judecătorul Ionuț Matei a fost „Ferma Băneasa”, în care Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare, Paul al României la 3 ani și 4 luni, iar afaceriștii israelieni Tal Silberstein și Benyamin Stenmetz au primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare.

Decizia de a-l condamna și pe avocatul Robert Roșu la 5 ani de închisoare a atras reacții dure din partea avocaților, iar pe 21 decembrie, peste 300 de avocați au participat la un protest la sediul Palatului de Justiție din București.

CITEȘTE ȘI: Cum explică judecătorii condamnarea avocatului Robert Roșu în dosarul „Ferma Băneasa”: A asigurat interfaţa juridică şi a dat aparenţa de legalitate a întregului demers

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *