Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Judecătoarea din dosarul 2 mai urmează să afle dacă CSM o va suspenda sau nu. Ancuța Popoviciu, mută în fața presei

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 24 aprilie 2024 Etichete: , , ,

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, care analizează cererea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai, nu a emis încă o decizie. La părăsirea sediului CSM, judecătoarea a stat în fața jurnaliștilor timp de 70 de secunde, fără să răspundă la întrebări sau să se exprime în vreun fel. Imaginile difuzate de Antena 3 arată că judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a rămas tăcută în fața presei.

Ea a refuzat să ofere explicații cu privire la motivul pentru care nu a studiat dosarul în prealabil, de ce a mâncat gumă în timpul ședinței sau de ce a solicitat buletinul tânărului decedat în accident, fără să știe că acesta a murit, precum și de ce a întrebat dacă este în sală.

Secția pentru judecători a CSM a început să discute miercuri cererea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai. Potrivit oficialilor CSM, la momentul transmiterii acestei știri, cauza se afla încă în faza de analiză. Decizia putea fi luată săptămâna trecută, dar Secția pentru judecători în materie disciplinară a amânat soluționarea propunerii Inspecției Judiciare pentru data de 24 aprilie.

În data de 16 martie, Inspecția Judiciară a informat Consiliul Superior al Magistraturii despre propunerea de suspendare din magistratură a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, de la Judecătoria Mangalia. Potrivit comunicatului emis de Inspecția Judiciară, această propunere a fost făcută deoarece menținerea în funcție a judecătorului ar putea influența negativ desfășurarea impartială a procedurilor disciplinare și ar putea afecta grav reputația justiției.

În luna februarie, Inspecția Judiciară a anunțat că a inițiat o anchetă de sine stătătoare și efectuează verificări referitoare la comportamentul magistratului în sala de judecată.

Un nou termen în procesul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au pierit, era programat pentru data de 18 aprilie, însă avocații familiilor victimelor au reușit să obțină o amânare.

foto: Captură video

Comentarii