Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Joe Biden anunță că SUA vor trimite „în curând” trupe în Europa de Est

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 29 ianuarie 2022

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), a anunțat că va trimite trupe în Europa de Est, „în curând”. Declarația vine în contextul în care Rusia a desfășurat peste 100.000 de soldați în apropierea graniței ucrainene, fapt ce a generat temeri că rușii plănuiesc o invazie.

Statele Unite au plasat 8.500 de soldați în stare de alertă sporită pentru o posibilă desfășurare în Europa de Est, la începutul acestei săptămâni, dar Biden a declarat, vineri seară, reporterilor că nu va trimite „multe” trupe în regiune.

„Voi trimite în curând trupe americane în Europa de Est şi în ţările NATO. Nu foarte multe”, a punctat liderul de la Casa Albă, citat de Forbes.

Amintim că Joe Biden a anunțat anterior că Statele Unite vor trimite mai multe trupe statelor membre ale NATO din Europa de Est, inclusiv Polonia și România, dacă Rusia va invada Ucraina.

„Vom creşte efectiv prezenţa militară în Polonia, în România, (…) pentru că avem o obligaţie sacră în termenii Articolului 5, de a apăra aceste ţări. Ele sunt parte a NATO. Nu avem această obligaţie în raport cu Ucraina, deşi suntem foarte îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus Biden, citat de Military Times, în 20 ianuarie.

Foto: Facebook / Joe Biden

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW