Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Joe Biden a semnat un pachet de ajutor militar și umanitar de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 mai 2022

Președintele american Joe Biden a semnat sâmbătă, 21 mai, o lege prin care acordă un ajutor de 40 de miliarde de dolari Ucrainei, ca parte a eforturilor Statelor Unite ale Americii de a spori sprijinul militar și umanitar în țara invadată de Federația Rusă, notează CNN.

Biden a semnat legea în Seul, unde se află pentru un summit cu noul președinte sud-coreean Yoon Suk-yeol, conform sursei citate.

Legea tocmai semnată oferă bani pentru ajutor militar și umanitar, ajutor pentru completarea depozitelor de echipamente americane trimise în Ucraina și sprijin medical pentru refugiații ucraineni.

Anterior, Senatul a votat cu 86-11 în favoarea pachetului de urgență de asistență militară, economică și umanitară, de departe cel mai mare pachet de ajutor american pentru Ucraina până în prezent. Toate cele 11 voturi „împotriva” au fost de la republicani.

„Acesta este un pachet mare și va satisface nevoile mari ale poporului ucrainean în timp ce luptă pentru supraviețuirea sa”, a spus liderul majorității democrate a Senatului, Chuck Schumer.

„Aplaud Congresul pentru că a transmis lumii un mesaj clar bipartizan, conform căruia poporul Statelor Unite este alături de oamenii curajoși ai Ucrainei în timp ce își apără democrația și libertatea”, a spus și Biden într-o declarație.

Un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a mulțumit Senatului și a spus că banii vor contribui la asigurarea înfrângerii Federației Ruse. „Ne îndreptăm spre victorie cu încredere și strategie”, a declarat șeful de cabinet al lui Zelenski, Andriy Yermak, într-o postare online la câteva minute după vot.

Sursa foto: The White House

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/joe-biden-a-semnat-un-pachet-de-ajutor-militar-si-umanitar-de-40-de-miliarde-de-dolari-pentru-ucraina/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/joe-biden-a-semnat-un-pachet-de-ajutor-militar-si-umanitar-de-40-de-miliarde-de-dolari-pentru-ucraina/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 52558 more Info to that Topic: mainnews.ro/joe-biden-a-semnat-un-pachet-de-ajutor-militar-si-umanitar-de-40-de-miliarde-de-dolari-pentru-ucraina/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *