Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ordin al ministrului Educației privind predarea on-line: Prezența la cursuri a elevilor și a profesorilor va fi monitorizată

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Educației, Monica Anisie, a emis un ordin, miercuri, care conţine instrucţiunile pentru învăţământul on-line. Documentul precizează mai multe măsuri pentru desfăşurarea procesului de învăţare din învăţământul preuniversitar.

Ministerul Educației pune la dispoziția cadrelor didactice, elevilor și părinților o colecție de resurse necesare continuării învățării în mediul on-line. Portalul Digital existent pe educred.ro centralizează platforme de învățare și resurse educaționale deschise, inclusiv tutoriale și alte materiale de învățare destinate formării și susținerii cadrelor didactice.

De asemenea, în ordin se precizează că prezența online la cursuri a elevilor și a cadrelor didactice va fi monitorizată de unitățile de învățământ, iar toate informațiile relevante pentru susținerea și îmbunătățirea accesului la învățare vor fi completate în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR).

Elevii ar putea primi note după evaluări on-line

Ministerul de resort nu exclude posibilitatea ca elevii să fie evaluați on-line .

„Ministerul Educației și Cercetării poate decide, în cazuri justificate, și pe baza unor instrucțiuni emise în prealabil, ca evaluarea la anumite discipline/module să fie realizată on-line. Tot în cadrul acestei instrucțiuni se specifică și responsabilitățile inspectoratelor școlare, ale unităților de învățământ preuniversitar, ale profesorilor, elevilor și părinților.”

Cu toate acestea, documentul specifică că după reluarea activităților la clasă elevii vor putea fi notați doar cu acordul lor sau al părinților.

„Instrucțiunea pentru crearea și/sau întărirea capacității sistemului de învățământ preuniversitar prin învățare on-line mai prevede și faptul că la reluarea activității de predare-învățare-evaluare în unitățile de învățământ, activitatea suport pentru învățarea on-line poate fi valorificată de cadrul didactic prin calificativ sau notă cu acordul elevului sau al părintelui/tutorelui legal”, se mai arată în ordinul ministrului Educației.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *