Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


SUA va trimite 1.000 de militari în România, în contextul tensiunilor din Estul Europei

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 februarie 2022

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a anunțat miercuri, 2 februarie, că România va primi 1.000 de militari americani din partea Statelor Unite ale Americii, la cererea Guvernului de la București, pentru a proteja granița de Sud-Est a NATO, în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei cu Federația Rusă. 

Rămânem concentrați asupra situației din Europa(…)Nu este vorba de mutări permanente, trupele sunt instruite să răspundă provocărilor și nu vor lupta în Ucraina. Obiectivul e de a asigura o apărare robustă a aliaților”, a precizat John Kirby, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Pentagonului.

SUA a decis că va trimite aproximativ 3.000 de trupe în România, Polonia și Germania. Astfel, 1.000 de militari care, în acest moment, se află în Germania, vor fi mutați în țara noastră, în „zilele următoare”. Este vorba de batalionul de vehicule blindate Stryker.

Mutarea vine ca urmare a invitației adresată de Guvernul României”, a punctat Kirby.

Anterior, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a aprobat formal trimiterea de trupe americane în Estul Europei, inclusiv în România, în contextul tensiunilor de la granița de Est a Ucrainei, potrivit unor oficiali ai SUA, citați de CNN.

Președintele Joe Biden a anunțat, săptămâna trecută, că SUA are 8.500 de soldați în stare de alertă sporită pentru o posibilă desfășurare în Europa de Est, menționând că nu vor fi trimise mai multe trupe în regiune.

Pentagonul a precizat că mișcările de trupe anunțate miercuri sunt suplimentare celor 8.500 de soldați care se află în stare de alertă.

Inițial, SUA plănuia să aloce noi trupe în Europa de Est doar în cazul în care Federația Rusă invadează Ucraina.

 Sursă foto: Facebook / Joe Biden

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW