Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Iohannis, la Adunarea Generală a ONU: Marea Neagră merită mai multă atenție la nivel global/Vom continua să sprijinim refugiații din Ucraina

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 20 septembrie 2023 Etichete: , , , ,

În cadrul discursului de la summit-ul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă – Dialogul Liderilor, cuprins în agenda Adunării Generale a ONU, președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat că este nevoie de protecție sporită împotriva războiului declarat de Rusia Ucrainei. Șeful statului a menționat că regiunea Mării Negre va beneficia de securitate suplimentară, iar România va continua să-i ajute pe refugiații ucraineni.

„România este vecinul direct al războiului continuu de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi am acţionat, cu toată energia noastră, pentru a contribui substanţial la securitatea şi stabilitatea regionale şi internaţionale. Acest război a demonstrat că Marea Neagră necesită mai multă atenţie la nivel global, fiind de importanţă strategică pentru securitatea transatlantică.  Vom continua să oferim un adăpost sigur şi să protejăm refugiaţii care vin din statul vecin, aşa cum am făcut pentru cei peste şase milioane de ucraineni care ne-au trecut deja graniţele”, a declarat președintele Iohannis Adunarea Generală a ONU.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele României, Klaus Iohannis participă,  în perioada 18-22 septembrie 2023, delegația României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care se va desfășura la New York, Statele Unite ale Americii.

Tema centrală a actualei sesiuni a Adunării Generale este „Reconstruirea încrederii și relansarea solidarității globale: accelerarea acțiunii privind Agenda 2030 și Obiectivele sale de Dezvoltare Durabilă în scopul păcii, prosperității, progresului și sustenabilității pentru toți.

 

Comentarii