Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Peste 1.100 de cazuri de Omicron au fost confirmate până acum în România – raport INSP

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 1 februarie 2022

1.146 cazuri cu varianta Omicron a COVID-19 au fost confirmate până acum în România, potrivit raportului săptămânal întocmit de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și publicat marți, 1 februarie.

În săptămâna 24 – 30 ianuarie 2022, au fost confirmate 248 cazuri cu varianta Omicron, în total fiind confirmate 1146 cazuri cu această tulpină.

Potrivit sursei citate, la 13 dintre cazurile menționate anterior a fost detectată sub-varianta BA.2 (1,1%), care este și mai contagioasă decât Omicron.

Ce știm până acum despre noua subvariantă, „vărul” apropiat al lui Omicron, după cum îl numesc oamenii de știință.

La nivel mondial, subvarianta „originală” BA.1 reprezintă peste 98% din cazurile Omicron, dar BA.2 a devenit rapid tulpina dominantă în Danemarca, detronând BA.1 în a doua săptămână a lunii ianuarie, conform The Guardian.

Acum, mai multe țări raportează însă creșteri recente ale cazurilor cu subvarianta cunoscută cu numele de BA.2, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Trevor Bedford, un virusolog din cadrul Centrului Fred Hutchinson din SUA și care a urmărit evoluția Sars-CoV-2, a scris pe Twitter că BA.2 reprezintă aproximativ 82% din cazurile confirmate în Danemarca, 9% în Marea Britanie și 8% în SUA.

Unele studii, aflate încă în stadii incipiente, arată că BA.2 ar putea fi chiar mai infecțioasă decât BA.1, care este deja extrem de contagioasă, dar până în prezent nu există dovezi că ar scădea protecția oferită de vaccinurile anti-COVID-19.

Oficialii danezi din domeniul sănătății estimează că BA.2 ar putea fi de 1,5 ori mai contagioasă decât BA.1, analizând datele preliminare, și, cel mai probabil, nu provoacă forme severe de boală.

INSP_Informare cazuri cu variante care determina îngrijorare (VOC)

Foto: Pixabay

Comentarii


  • It’s a pity you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this brilliant blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will share this site with my Facebook group. Chat soon!

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 53921 more Info on that Topic: mainnews.ro/peste-1-100-de-cazuri-de-omicron-au-fost-confirmate-pana-acum-in-romania-raport-insp/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *