Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Iohannis încheie turneul prezidențial în America Latină cu o vizită în Argentina. Situațiile de urgență și atacurile cibernetice, pe lista discuțiilor


Președintele României, Klaus Iohannis, încheie turneul prezidențial în America Latină, marți, 25 aprilie. Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului va vizita Argentina și va fi primit de omologul său omologul său, Alberto Fernandez, la Palatul prezidenţial Casa Rosada din Buenos Aires. Vizita preşedintelui Iohannis în Argentina este prima la acest nivel în ultimii 30 de ani. 

Cu acest prilej, va fi semnat un Memorandum pentru colaborare între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi Agenţia Argentiniană de Cooperare Internaţională şi Asistenţă Umanitară  „Căştile Albe” din Republica Argentina. Totodată, vor fi abordate discuții privind schimburile comerciale, colaborarea în domeniul securității cibernetice, al agriculturii.

Turneul sud-american efectuat de preşedintele Klaus Iohannis a început în urmă cu o săptămână, cu vizita oficială de două zile în Brazilia. Cu prilejul acesteia, șeful statului s-a întțlnit cu omologul său Luiz Inacio Lula da Silva, iar la Rio de Janeiro cu reprezentanţi ai autorităţilor locale. A doua etapă a turneului a fost vizita oficială efectuată în Chile, pe 22 aprilie.  A fost primit de omologul său din Chile, Gabriel Boric și s-a semnat un memorandum de colaborare pentru gestionarea situațiilor de urgență.

CITEȘTE ȘI: Iohannis: Anul acesta vreau să facem un Summit istoric la care să participe și Brazilia. Ne-am consolidat relațiile de prietenie

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW