Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Iohannis, după decizia CEDO privind cuplurile de același sex: E o temă complicată, de care trebuie să se ocupe Parlamentul

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 24 mai 2023

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, 24 mai, după hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) potrivit căreia România a încălcat Articolul 8 al Convenției CEDO „dreptul la respectarea vieţii private şi de familie”, că „este o temă complicată pentru România”, dar și că este un subiect care trebuie să fie abordat de Parlament. 

„Este o temă complicată pentru România, am văzut reacțiile publice. Este o temă de care trebuie să se ocupe Parlamentul. Sunt convins că se vor găsi formate în care această tema va fi dezbătută cu multă responsabilitate în Parlament și în timp rezonabil cred că se vor găsi cele mai bune soluții”, a declarat șeful statului într-o conferință de presă comună cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier, la Palatul Cotroceni.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a hotărât marți, 23 mai, în cazul Buhuceanu și Ciobotaru și alte 20 de familii contra statului român, că România încalcă că România a încălcat Articolul 8 al Convenției CEDO „dreptul la respectarea vieţii private şi de familie”. Decizia nu este definitivă. Detalii aici.

Patriarhia Română dezaprobă promovarea ideii de „parteneriat civil”, afirmă purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române(BOR), Vasile Bănescu.

Sursa foto: Klaus Iohannis / Twitter

Comentarii