Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iohannis, despre războiul din Ucraina: Zi după zi apar dovezi cutremurătoare despre atrocități și orori de neimaginat

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 12 aprilie 2022

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, 12 aprilie, că „traversăm o perioadă extrem de dificilă”, în contextul invaziei Federației Ruse în Ucraina. Șeful statului a afirmat că „zi după zi apar dovezi cutremurătoare despre atrocități și orori de neimaginat” comise de soldații ruși în țara vecină.

Klaus Iohannis a primit la Palatul Cotroceni delegația României care va participa la competiția sportivă „Invictus Games The Hague”. Cu această ocazie, el a vorbit și despre războiul din Ucraina.

„Traversăm o perioadă extrem de dificilă. De aproape 50 de zile Federația Rusă a pornit războiul împotriva Ucrainei și zi după zi apar dovezi cutremurătoare despre atrocități și orori de neimaginat.

Sunt acte de o cruzime înfiorătoare, de nejustificat, iar justiția internațională trebuie să îi pedepsească pe toți cei vinovați.

Dumneavoastră știți cel mai bine ce înseamnă distrugerile, pierderile de vieți omenești și dramele războiului, cât de mult sunt afectate pentru totdeauna familii și comunități întregi”, a menționat președintele.

El le-a înmânat sportivilor Invictus drapelul tricolor.

„Îmi exprim aprecierea pentru familiile și apropiații dumneavoastră, care v-au fost alături în tot acest timp și v-au oferit sprijinul necesar pentru a depăși momentele grele. De asemenea, le mulțumesc tuturor celor care susțin și contribuie la acest amplu efort de pregătire a echipei Invictus România. Este impresionant spiritul activ care vă caracterizează și vă asigur de toată susținerea mea. Românii vă sunt recunoscători pentru toate sacrificiile pe care le-ați făcut și vă sunt alături. Prin participarea dumneavoastră la Jocurile Invictus de la Haga, demonstrați întregii lumi că sunteți adevărați învingători.

Veți reprezenta și de această dată România cu mândrie și onoare și sunt convins că motto-ul dumneavoastră – Nu linia de sosire contează, ci linia de start – va întări spiritul de camaraderie care vă definește. Vă înmânez drapelul tricolor, pe care l-ați onorat cu cinste, onoare și demnitate de fiecare dată, și vă urez multă sănătate și mult, mult succes la competiția de la Haga”, a conchis Iohannis.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *