Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Discuție de PR între premierul Ciolacu și Dana Budeanu. Creatoarea de haine, cunoscută pentru comentariile sale conspiraționiste

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 17 noiembrie 2023 Etichete: ,

Cu toate că în afara țării încearcă să se pozeze într-un lider cu puternice valori pro-occidentale, susținător al Ucrainei, premierul Marcel Ciolacu i-a acordat un așa-zis interviu de 65 minute Danei Budeanu. Creatoarea de haine este bine cunoscută pentru comentariile sale conspiraționiste și răspândirea tezelor de dezinformare specifice propagandei pro-Kremlin.  

Discuția dintre cei doi s-a desfășurat în Palatul Victoria, chiar în sala unde se desfășoară ședințele de Guvern, și a fost difuzată inițial pe canalul PSD de YouTube. Ulterior, înregistrarea a fost transmisă și pe România TV, postul de televiziune al lui Sebastian Ghiță, unde Budeanu este o prezență constantă. În general, dialogul a fost plin de platitudini, iar creatoarea de haine nu i-a adresat practic nicio întrebare concretă, doar laude.

Ciolacu: Suntem într-o luptă cu timpul. Lumea se schimbă.

Budeanu: Cu toții ca oameni suntem construiți să avem o figură paternă care să aibă grijă de noi. Este o stare a minții.

Ciolacu: Când intri în politică trebuie să înveți o regulă foarte clară. Trebuie să comunici. Trebuie să explici oamenilor. Nu mă interesează foarte tare scorurile din sondaje. Trendurile vor da viitorul, așa cum am avut cu cash-ul. Pe urmă, uitându-mă și la argumentele în ceea ce privește combaterea evaziunii, am considerat că nu este oportun să implementez acea soluție.

Budeanu: De ce v-ați asumat?

Ciolacu: Nu îți poți lăsa colegii singuri. Un lider trebuie să își asume.

(…)

Budeanu: Care este momentul de fericire absolută pe care vi-l amintiți din viața dumneavoastră?

Ciolacu: De obicei, băieții sunt rebeli. Eu l-am găsit pe tatăl meu după 30 ani. Am început să comunic cu tatăl meu. Aceeași problemă o aveam și eu cu fiul meu. Încet, încet l-am luat în Deltă și l-am păcălit în barcă. Normal că după jumătate de oră s-a plictisit și a vrut să plece. Nu a putut să plece pentru că eram în mijlocul lacului și am început să vorbim.

Dana Budeanu: Pentru mine omul anului este Putin

Dana Budeanu este bine cunoscută pentru comentariile sale conspiraționiste și răspândirea tezelor de dezinformare specifice propagandei pro-Kremlin. Într-un interviu acordat la finele anului trecut pe Antena 3, Budeanu l-a numit pe Vladimir Putin drept „omul anului”.

„Pentru mine omul anului este Putin, pe pozitiv, pentru că lumea se va schimba. Se va schimba pentru noi. Este omul anului pentru ce se va întâmpla pe glob. Pentru noi nu va fi rău, nu ne interesează cum va fi pentru eu”, a afirmat Budeanu.

În urma tragediei de la Crevedia, soldată în cele din urmă cu șase morți, creatoarea de haine a susținut că totul ar fi fost premeditat, evident, fără a prezenta absolut nicio dovadă în acest sens.

„Eu nu pot sa fiu proasta pe subiectul Crevedia. Ăla a fost un scenariu scris. Miza principala la acest Colectiv 2 nu a fost căderea guvernului PSD, ca PNL face cafele, ci asta a fost secundara. S-au grăbit, pentru ca trebuia sa se întâmple în toamnă. Miza principala este preluarea acestei companii.”, a susținut Dana Budeanu.

CITEȘTE ȘI: Cele 100 de fețe ale lui Marcel Ciolacu. Decriptaj al mesajelor transmise de premier – ANALIZĂ 

Comentarii