Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Institutul Naţional de Hidrologie: Cod galben de viituri pe râuri din mai multe judeţe până duminică, cu posibile inundaţii locale în Vaslui şi Galaţi

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 4 octombrie 2024 Etichete: , ,

Vineri, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis un avertisment de cod galben de viituri pentru râuri din mai multe judeţe, valabil pentru următoarele 72 de ore. Avertizarea se referă la riscuri de scurgeri masive de pe versanţi, torenţi şi pâraie, precum şi la viituri rapide pe râurile de dimensiuni mici. În plus, există posibilitatea producerii de inundaţii locale pe râuri mai mici din judeţele Vaslui şi Galaţi.

Atenţionarea este în vigoare pentru diverse sectoare de râuri din bazinele hidrografice Timiş, Caraş, Nera (judeţul Caraş-Severin), Cerna (judeţele Gorj şi Caraş-Severin), Dunărea (afluenţii mici de pe sectorul amonte de staţia Gruia, judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi), Jiu (Hunedoara şi Gorj), Motru (Gorj şi Mehedinţi), Gilort (Gorj) şi Olteţ (Gorj şi Vâlcea).

De asemenea, între 5 octombrie, ora 15:00, şi 6 octombrie, ora 24:00, avertizarea de cod galben se aplică şi pentru râurile din bazinele Râul Negru, Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Râmnicu Sărat, Putna, Trotuş, Bistriţa, Bârlad, Siret, Jijia şi Prut.

”Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Vaslui şi Galaţi”, a precizat sursa citată.

Comentarii