Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Incident pe calea ferată: Degajare de fum la un tren de pasageri UPDATE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 29 mai 2023 Etichete: , , ,

UPDATE Un incendiu s-a produs la compartimentul motor al locomotivei, care a fost lichidat în scurt timp, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

„Când echipajele au ajuns la locul intervenţiei au constatat că nu există pericol de extindere a incendiului, fiind degajări de fum la locomotiva Diesel, care a fost decuplată de la garnitură. Incendiul produs la compartimentul motor al locomotivei a fost lichidat în scurt timp”, a explicat ISU.

Aproximativ 200 de călători au coborât din vagoane, fără a se înregistra victime.

Conform sursei citate, un echipaj de prim-ajutor s-a deplasat cu o mamă şi un copil la spital, întrucât aceştia aveau programare la 9.30 la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, pentru suspiciuni de hernie inghinala.

Călătorii vor fi preluaţi de către trenul Galaţi – Iaşi şi vor transportaţi la destinaţie.

Știrea inițială

O degajare de fum s-a produs în dimineața zilei de luni, 29 mai, în Gara Scânteia (Iași), la locomotiva unui tren CFR Călători care circulă pe ruta Tecuci – Iași.

„Mecanicul trenului a acționat conform procedurilor aferente unor asemenea situații, a avizat serviciul 112 și a intervenit cu mijloacele din dotare până la sosirea echipei de intervenție care s-a deplasat la fața locului pentru limitarea efectelor degajării de fum”, se arată într-un comunicat de presă al companiei de transport feroviar.

Cauzele care au generat degajarea de fum nu au fost încă stabilite.

Nu există victime.

Trenul staționează până la reluarea circulației în condiții de siguranță, cu o locomotivă de ajutor.

Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii