Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Unul dintre cei mai mari producători de biciclete din Germania deschide o fabrică în Timișoara

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 24 noiembrie 2021

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat miercuri, 24 noiembrie, că unul dintre cei mai mari producători de biciclete din Germania – Corratec – va deschide o fabrică în municipiu. Compania estimează că în primăvară va începe producția de biciclete, potrivit unui comunicat de presă al USR.

„În cifre, investiția înseamnă 300 de noi locuri de muncă și 300.000 biciclete (inclusiv electrice) în primii doi ani. Este a doua fabrică din domeniu care își extinde producția la Timișoara, după investiția de 30 de milioane de euro anunțată de compania Sport Mechanical Workshop (furnizor Decathlon). Aici vor lucra alți 750 de angajați, în cea mai mare fabrică de biciclete din Europa de Est.

Anul acesta au mai fost anunțați și investitorii Dräxlmaier -investiție de 200 de milioane de euro, care va aduce peste 1.000 locuri de muncă, Porsche Engineering, care deschide un centru de cercetare și dezvoltare, unde vor lucra 200 de specialiști, în timp ce producătorul german de echipamente auto ZF Friedrichshafen își va extinde amplasamentul din Timișoara, urmând angajări masive”, arată  sursa citată.

Edilul Timișoarei apreciază că selectarea municipiului este „un semnal puternic”.

„Este un semnal puternic faptul că producătorul de biciclete Corratec a ales Timișoara pentru extinderea investițiilor pe care le are în Europa. M-am întâlnit anul acesta cu ei de două ori, când firma – este o afacere de familie din Germania – încă era indecisă între mai multe orașe din Europa. Le-am spus despre transformarea orașului ca hub de producție și dezvoltare în domeniul velo și mobilitate verde, despre calitatea vieții la Timișoara și proiectele noastre de dezvoltare urbană, despre spiritul inovator al timișorenilor, despre deschiderea administrației către firme care vor să investească pe termen lung în potențialul Timișoarei.

Ceea ce i-a atras a fost faptul că administrația USR are o strategie de dezvoltare a orașului în direcția verde și una de poziționare ca lider in producția de soluții alternative pentru mobilitate”, a declarat Dominic Fritz.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/unul-dintre-cei-mai-mari-producatori-de-biciclete-din-germania-deschide-o-fabrica-in-timisoara/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 38466 additional Information to that Topic: mainnews.ro/unul-dintre-cei-mai-mari-producatori-de-biciclete-din-germania-deschide-o-fabrica-in-timisoara/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *