Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Incident la Bacalaureat 2024: Subiectele de la limba română, publicate online înainte de încheierea probei

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 1 iulie 2024

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a demarat o anchetă, după ce subiectele de la examenul de Bacalaureat pentru limba și literatura română au apărut online la scurt timp după începerea probei scrise.

Potrivit Digi24, subiectele la proba de limba română la bacalaureat au apărut în mediul online la ora 9.20, după ce un elev a fotografiat subiectele și le-a distribuit online.

Conform metodologiei de organizare a examenului de Bacalaureat 2024, orice elev găsit vinovat va fi eliminat din examen. Proba de bacalaureat se încheie la ora 12, iar elevii pot începe să părăsească sala de examen începând cu ora 10:30.

„Oricum și dacă prin absurd acel elev, până să se ajungă la el la sala respectivă sau în locul respectiv reușește să părăsească incinta, cu siguranță va fi identificat în baza camerelor de supraveghere audio-video și va suporta consecințele”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj Ionuț Catrina.

Purtătorul de cuvânt ISJ Gorj a transmis că se fac verificări pentru a identifica cine a făcut pozele cu telefonul la foaia de examen. După identificarea elevului responsabil, vor fi luate măsuri, inclusiv eliminarea sa din examenul de Bacalaureat.

Foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW