Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Încadrarea juridică a faptei în cazul uciderii medicului stomatolog din Brăila, schimbată după ce s-a stabilit că femeia a fost ucisă pentru a ascunde o tâlhărie

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 9 septembrie 2024

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au anunţat luni, 9 septembrie, schimbarea încadrării juridice în cazul femeii medic stomatolog care a fost ucisă în propriul cabinet, notează News.ro. Astfel, s-a renunţat la acuzaţia de omor calificat cu premeditare, iar principalul suspect este acuzat de omor calificat pentru a înlesni sau a ascunde săvârşirea altei infracţiuni. Ancheta a arătat că bărbatul a intrat în cabinetul femeii pentru a sustrage telefonul şi cardul bancar, fiind înarmat cu un obiect ascuţit, posibil cuţit.

De asemenea, s-a dispus „extinderea urmăririi penale şi a acţiunii penale faţă de inculpatul M.M pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată (…) efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (…) şi accesul ilegal la un sistem informatic”.

„În fapt, s-a reţinut că inculpatul M.M a comis, la data de 16.07.2024, infracţiunea de omor calificat în varianta agravatei «pentru a înlesni sau a ascunde săvârşirea altei infracţiuni», când inculpatul a pătruns, fără drept, în cabinetul victimei, înarmat cu un obiect tăietor-înţepător (posibil cuţit), a comis infracţiunea de tâlhărie calificată, în variantele agravatelor «prin folosirea unei arme ori substanţe explozive, narcotice sau paralizante» şi ,«prin violare de domiciliu sau sediu profesional», sustrăgând victimei, prin violenţă extremă, telefonul mobil, precum şi cardul bancar pe care l-a folosit la bancomatele altor bănci, efectuând operaţiuni de retragere în numerar”, arată procurorii.

Maricel Mihai este principalul suspect în cazul uciderii medicului stomatolog Marina Gavril. Bărbatul în vârstă de 39 ani, cunoscut cu antecedente penale, a fost prins în urma unei operațiuni de amploare a polițiștilor.

Potrivit informațiilor obținute de la vârful Poliției Române, crima s-a petrecut în camera de sterilizare a cabinetului de stomatologie al femeii, în doar 33 secunde. Un nivel de deghizare fără precedent, spun polițiștii, ceea ce l-a făcut foarte dificil de depistat.

În plus, afirmă oamenii legii care i-au stabilit traseul, după ce a comis crima bărbatul și-a schimbat hainele, s-a deplasat până în Galați, unde a schimbat trei taxiuri și chiar a jucat la păcănele probabil pentru a-și crea un alibi.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW