Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Încă 9 cazuri de Omicron au fost confirmate în România, dintre care 6 în București

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 23 decembrie 2021

Încă 9 cazuri de infectare cu tulpina Omicron au fost confirmate pe teritoriul României, a anunțat Ministerul Sănătății joi, 23 decembrie. Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate în țară a ajuns la 25!

5 dintre cazuri sunt înregistrate la persoane care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19. Celelalte patru persoane au schema completă de imunizare – doza 1 și rapelul. Șase persoane depistate cu această tulpină sunt din Capitală.

„Este vorba despre despre 6 persoane (3 bărbaţi şi 3 femei) cu vârste cuprinse între 19 şi 84 de ani din Bucureşti, un bărbat în vârstă de 31 de ani din judeţul Dâmboviţa cu istoric de călătorie în Marea Britanie, un bărbat de 43 din judeţul Ilfov cu istoric de călătorie în Belgia şi un altul de 49 de ani din judeţul Prahova.

Dintre aceştia, un număr de 5 persoane sunt nevaccinate, restul fiind imunizate cu schema completă”, informează Ministerul Sănătății.

Momentan, nu se cunosc detalii privind legătura epidemiologică şi starea de sănătate a bolnavilor, însă sursa citată promite că va reveni cu detalii.

Varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită la finalul lunii noiembrie în Africa de Sud. Pe baza unor studii de laborator preliminare, Pfizer și BioNTech au comunicat că pentru neutralizarea OMICRON sunt necesare trei doze de vaccin.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 25 cazuri cu varianta Omicron a SARS-Cov-2.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *