Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Imunitatea lui Bănicioiu, la mâna colegilor / Deputații decid dacă fostul ministru al Sănătății poate fi urmărit penal

By Robert Madaianu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 27 octombrie 2020 Etichete: , ,

Camera Deputaților va decide, marți, dacă acceptă solicitarea de ridicare a imunității în cazul lui Nicolae Bănicioiu, intrat în vizorul procurorilor DNA. Anterior, Comisia Juridică a forului a dat undă verde cererii venite de la parchetul anticorupție.

Nicolae Bănicioiu este acuzat de luare de mită și trafic de influență. Procurorii susțin că Bănicioiu ar fi primit aproape 4 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: SURSE Detalii din dosarul lui Bănicioiu | Povestea flagrantului cu bomboane și a vizitei din Monaco

În calitate de ministru al Tineretului, el ar fi promis că va interveni la ministrul Sănătății de atunci, pentru a numi în posturi de conducere ale unor spitale anumiți manageri agreați de cei doi oameni de afaceri. Bănicioiu ar fi primit, atunci, 1.2 milioane de lei.

Ulterior, când a devenit ministrul Sănătății, procurorii susțin că ar fi mai primit o mită în valoare de 2.6 milioane de lei, de la aceiași oameni de afaceri.

În perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, persoana respectivă, în calitate de ministru, ar fi acceptat promisiunea a doi oameni de afaceri și ar fi primit direct, de la unul dintre aceștia, suma totală de 1.292.122 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra ministrului Sănătății și a funcționarilor publici din cadrul acestei instituții și că îi va determina să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, acte reprezentate de:
– numirea în funcția de manager/menținerea în funcția de manager a unor persoane la conducerea spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului Sănătății, spitale cu care firmele controlate de cei doi oameni de afaceri aveau contracte încheiate sau desfășurau proceduri de achiziții publice,
– alocarea de sume de bani spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului Sănătății, cu care firmele celor doi oameni de afaceri aveau contracte în derulare.
Ulterior, aceeași persoană ar fi primit de la aceiași oameni de afaceri, prin intermediul unui complice, suspect în cauză, suma totală de 2.612.389 lei în legătură cu exercitarea atribuțiilor de ministru, funcție deținută în perioada 05.03.2014-17.11.2015”, se arată în comunicatul DNA.

Fostul ministru a negat acuzațiile și a spus că procurorii nu au probe.

CITEȘTE ȘI: SURSE – Care sunt spitalele implicate în dosarul de corupție al fostului ministru Bănicioiu | Ancheta are la bază informații de la apropiații lui Dorin Cocoș

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW