Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul se reuneşte astăzi pentru a adopta hotărârea de prelungire a stării de alertă

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 16 iunie 2020 Etichete: , , ,

Guvernul Orban se reunește marți în ședință pentru a adopta hotărârea privind prelungirea stării de alertă, care trebuie apoi încuviințată de Parlament. Cu toate acestea, social-democrații condiționează votul de instituirea unei perioade de tranziție de doar 15 zile, nu de 30, așa cum doresc guvernanții.

Înaintea ședinței de Guvern programată la ora 12:30 va avea loc ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care ar urma să decidă asupra proiectului de hotărâre. Decizia vine după ce mai multe zile la rând numărul de infectări a depășit 200, iar duminică a fost de 320.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni că se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus şi că în acest moment în judeţul Braşov este o transmitere comunitară.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat luni, după şedinţa conducerii partidului, Că PSD va accepta prelungirea stării de alertă pentru 15 zile.

”Ce doresc de la Guvern să ne explice de ce în spaţii inchise putem juca păcănele şi de ce în spaţii închise la biserică nu putem merge. Când avem dublă măsură, vă spun eu sunt singur lucru: când un guvern ia decizii prin dublă măsură, e un singur lucru, se numeşte corupţie”, a mai afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă PSD va modifica Hotărârea Guvernului pentru prelungirea stării de alertă, în sensul intruducerii de prevederi referitoare la teatre, restaurante sau biserici, el a replicat: ”În ceea ce priveşte lăcaşele de cult, da”.

USR a cerut Guvernului să trimită cât mai repede în Parlament hotărârea privind starea de alertă, cu date și documente care să justifice prelungirea.

“E nevoie de o discuţie reală, e nevoie să înţelegem, să ne uităm la cifre, vedem iată că după o perioadă când lucrurile au părut că merg bine, avem mai multe zile la rând cu o creştere destul de serioasă a numărului de cazuri noi, am văzut de asemenea şi o creştere a numărului de teste în aceste zile, sper şi nu vreau să alimentez toate discuţiile şi fabulaţiile din jurul acestei corelaţii între creşterea numărului de teste şi creşterea numărului de cazuri noi. Sper ca Guvernul să continue testarea masivă şi în perioada următoare. Este o problemă foarte serioasă de sănătate publică”, afirmă reprezentanţii USR.

Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *