Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


Eugen Teodorovici: Dacă eu sunt Al Capone, Cîțu e șeful FBI

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 14 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, susține, joi, o conferință de presă în care explică „gaura” pe care actualul ministru, Florin Cîțu, l-a acuzat că a lăsat-o în bugetul României.

„M-aș fi așteptat ca ce discutăm astăzi să fie strâns legată de o situație pe care trebuia să o prezinte ministrul de Finanțe. Dacă ar trebui să ne luăm după alegațile lui, ar trebui să mă prezint după cum a zis Cîțu, ca Al Capone. Dacă eu sunt Al Capone, Cîțu e șeful FBI.

Îmi exprim o mâhnire pentru că Cîțu nu știe să citească un buget.(…) Vreau să clarificăm discuția despre gaura pe care dânsul a găsit-o. Gaură înseamnă ceva ce lipsește. S-au făcut trimiteri la execuția la 9 luni și 10 luni.Cîțu a prezentat o situație în care arată doar parțial o execuție. Pe site-ul MFP era un istoric al veniturilor si cheltuielilor programate pe fiecare luna in parte. Acolo vedea foarte clar ca veniturile programate raportat la partea de executie, daca luam pe 2019 la prezent sa spunem, avem 21,7 miliarde lei venituri estimate, iar cheltuieli de 21 miliarde lei, ce inseamna ca nu este niciun fel de gaura in bugetul de stat.

Îl somez public să ne spună când a fost compătimit şi de către cine dintre partenerii noştri internaţionali. Ar trebui să vorbească prima dată cu românii şi să ne prezinte situaţia. Mă întreb ce altceva a promis domnul Cîţu acestor parteneri internaţionali şi sper să nu fie disponibilizări, tăieri de salarii.

Grupuri infractionale, bugete duble. Cred ca este nu singura, dar principala zona în care nu există diferențe în ce Ministerul Finantelor afirma si ceea ce exista in realitate, nu exista diferente. Sunt date pe care intreaga echipa de profesionisti si le asuma, deci nu exista diferente. Ii recomand dlui Cîțu să-l consulte pe colegul său, dl Predoiu, care sa-i explice care sunt consecintele unui denunt calomnios

Îi invit pe Orban și Cîțu, mâine, la ora 12.00, la ASE, pentru o dezbatere publică”, a declarat Tedorovici.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com