Wednesday, May 31, 2023
Jurnalism corect


Un spaniol plecat să lupte împotriva trupelor ruseşti în Ucraina și-a pierdut viața

By news.ro , in Stirile zilei , at 21 iunie 2022

Un spaniol plecat să lupte împotriva trupelor ruseşti în Ucraina a murit sâmbătă, a anunţat Ministerul spaniol de Externe, care nu a precizat împrejurările morţii. Ajuns în Ucraina, tânărul s-ar fi alăturat armatei ucrainene, mai întâi în spatele frontului, în sectorul telecomunicaţiilor, înainte de a lua parte la lupte, relatează AFP.

”Confirmăm moartea unui spaniol sâmbătă în Ucraina. Suntem în contact cu familia, căreia îi oferim toate detaliile pe care le avem” cu privire la acest deces, precum şi cu ”autorităţile ucrainene pentru a facilita repatrierea rămăşiţelor sale”, care va avea loc în zilele următoare, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului spaniol de Externe, fără a oferi date privind identitatea sau vârsta victimei.

Mama victimei, originară din Insula Mallorca din arhipelagul Insulelor Baleare, a declarat presei locale Ultima Hora că fiul ei a plecat în Ucraina la începutul lunii martie, la câteva zile după ce trupele au invadat ţara pe 24 februarie.

Ajuns acolo, tânărul în vârstă de 31 de ani s-ar fi alăturat armatei ucrainene, mai întâi în spatele frontului, în sectorul telecomunicaţiilor, înainte de a lua parte la lupte.

Din motive de securitate, ”nu a vrut să-mi spună unde se află” exact, a spus mama tânărului, adăugând că a primit fotografii şi videoclipuri cu locuinţe distruse de bombardamente.

Mai mulţi luptători străini au murit în ultimele săptămâni în Ucraina, în special în Donbas, alături de forţele ucrainene.

Legiunea Internaţională de Apărare a Ucrainei, o organizaţie oficială a luptătorilor voluntari străini, a anunţat la începutul lunii iunie moartea a patru soldaţi: un francez, un olandez, un australian şi un german. De asemenea, doi cetăţeni britanici şi un american au murit luptând alături de armata ucraineană, potrivit unor surse diplomatice.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com